Jämför bilförsäkringar online

När man precis skaffat sig en bil, oavsett om det är en ny, eller en begagnad bil, så gäller det att fixa en försäkring till bilen. Det är nämligen lag på att alla registrerade bilar som används måste ha någon slags försäkring och som minst en trafikförsäkring. Beroende på om din bil är gammal, eller ny så borde du försäkra den mer eller mindre.

Naturligtvis vill inte du betala onödigt mycket för din försäkring och därför gäller det att jämföra alla de olika försäkringar som finns för att du ska lyckas få bäst villkor till lägst pris för den försäkring du vill ha. Naturligtvis kan man gå in på varje försäkringsbolag och kolla deras villkor och priser, men det är dessvärre mycket ineffektivt och tidskrävande. Det är mycket enklare och går mycket fortare att jämföra bilförsäkringar på Insplanet. Insplanet är en hemsida som jämför många olika sorters försäkringar, däribland bilförsäkringar.

Välj rätt försäkring till din bil
Det finns många olika försäkringar att välja till din bil. Till en äldre bil som ändå inte är värd speciellt mycket tenderar man inte att lägga så mycket pengar på försäkring, utan nöjer sig istället med en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker endast kostnaden för skador som du orsakat på andra fordon och personer i en olycka.

En nyare bil vill man gärna ha väl försäkrad för att kunna täcka kostnader oavsett vad som skulle kunna ske. I en helförsäkring ingår skydd för det allra mesta vilket är vagnskada, egendomsskydd samt trafikförsäkring. Nya bilar tenderar dock att ha vagnskadegaranti på ett antal år, vilket innebär att en helförsäkring hade varit onödig och att det hade räckt med en halvförsäkring där egendomsskyddet inkluderas, men inte vagnskadeskyddet. Det är naturligtvis en beslut som måste tas om hur mycket pengar man vill lägga ner på sin bil, men det går i vilket fall som helst att få det billigaste genom att jämföra på insplanet.com.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.