Dina vinterdäck och din bilförsäkring

En bilförsäkring i Sverige är ett måste, men det finns olika grader på hur pass försäkringen är. Det finns tre stycken grader inom bilförsäkringar varav den första är obligatorisk för att ens få köra bilen enligt lag. Den första går under namnet trafikförsäkring och täcker skador på andras fordon samt personer som kan ha skadats under till exempel en krock eller dylikt. Efter detta så kommer den så kallade halvförsäkringen som är en försäkring som täcker allt det tidigare nämnda men därpå även skydd mot brand, glas, diverse juridiska skydd samt en maskinskada.

Till sist så har vi den dyraste men även den mest heltäckande försäkringen som går under namnet helförsäkring. Här får man alla förmåner från trafikförsäkringen och halvförsäkringen men även en försäkring som täcker skador även om du själv åstadkommit skadorna, och detta gäller oavsett.

Man kan även komplettera dessa försäkringar med en allriskförsäkring som är en lite mindre försäkring som kan täcka småsaker såsom spillda drycker på inredning eller att man tankat med fel bränsle.

Undvik olyckor med vinterdäck
Nu när vintern börjar närma sig så är det enligt lag tvunget att köra sina bilar med vinterdäck, och detta är definitivt någonting som du bör göra – både för din egen men även för andras säkerhet. Vinterdäck finns i en mängd olika sorter, men den allra vanligaste är förstås dubbdäck och det är även dessa som du kommer att hitta flest av, men det finns också andra typer av vinterdäck som du kan läsa allt om här hos oss. Kolla vilka vinterdäck som kommer att passa just dig och din bil allra bäst så du får de allra bästa av resultat. Försök att balansera kostnad, hållbarhet och kvalité också!

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.