Den perfekta bilsemestern

Många drömmer om en lång och härlig bilsemester i Europa. Att starta i Sverige och avsluta i södra Italien. Att ta allt i sin egen takt och se vad Europa har erbjuda. Låter det inte underbart?

Innan du ger dig iväg finns det dock en del som du ska tänka på. Först och främst ska du se till att han en bil som är i bra skick. Om själv är okunnig när det gäller bilar rekommenderar vi dig att ta hjälp av en verkstad. De kan göra ta och göra en rejäl koll och Så här kan en bilsemester se ut!se om något behöver bytas ut. För vi lovar dig – det är inte roligt att bli ståendes nere i Europa utan en fungerande bil.

För att bilsemestern ska bli så perfekt som möjligt är en annan bra idé att läsa på lite om länderna som ni har tänkt besöka i förväg. Många väljer att ta dagen som den kommer, men oftast är det mycket roligare att komma till ett land och ha lite kunskap om det. Att ta en titt på vilka vägar som är lämpligast att köra på är också bra. Många väljer att åka mycket motorväg, men varför inte testa på lite landsväg? Ofta får man då se mycket mer.

Boka hotell i förväg under högsäsong
Om ni planerar att ge er iväg i mitten av juli – när det är som mest trafik – kan det vara bra att boka hotell i förväg. Risken finns annars att bli blir utan sovplats, och det är inte speciellt kul när alla är trötta efter en lång dag i bilen. Hotels.com och Booking.com är två sidor som har ett mycket stort utbud av hotell i hela Europa. De listar allt från budgetalternativ till exklusiva lyxhotell.

Se också till att ni har fått med er allt innan ni startar bilen. Oavsett hur många gånger packningen gås igenom lyckas man alltid glömma något. Ett tips är därför att ta fram en lista ett par veckor innan avresa med allt som ska med. Sedan är det bara att bocka av lite varje dag.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.