Billig bilförsäkring

Jämfört med för tio år sedan är det i dag betydligt lättare att välja bilförsäkring. Numera finns det nämligen väldigt gott om jämförelsetjänster som hjälper dig att hitta den billigaste bilförsäkringen. En av dessa är Insplanet. På Insplanet.com fyller du i ett formulär bestående av bland annat ditt personnummer, registreringsnummer och vad för typ av bilförsäkring du vill ha. Insplanet ger dig sedan förslag på försäkringar som skulle passa dig. Mycket enkelt och smidigt alltså!

Netviq – bestäm din egen självrisk
Är du efter en billig bilförsäkring med låg försäkringspremie bör du ta en titt på Netviq. Hos Netviq bestämmer du nämligen din egen självrisk. Kör du lugnt och är inblandad i olyckor ytterst sällan kan det vara läge att välja en lite högre självrisk och på så sätt få en lägre försäkringspremie. Med andra ord kan du spara en hel del pengar genom att teckna försäkrings hos Netviq.

Vad avgör priset på bilförsäkringen?
Det är flera faktorer som spelar in. Bor du i en storstad får du betydligt högre försäkringspremie jämfört med om du skulle ha haft ditt hushåll ute på landsbygden. Inne i city är nämligen risken att råka ut för stöld eller skadegörelse större. Om bilen du tänker försäkra har många hästkrafter får du också räkna med att få punga ut lite extra för bilförsäkringen. Anledningen till det kan du själv räkna ut. Åldern spelar också roll. Det är betydligt dyrare för en 20-åring att försäkra bilen jämfört med för en som har fyllt 50. Detta på grund av olycksrisken. Försäkringspremien blir också lägre om du under flera år i rad har noll antal rapporterade skadefall.

Under 24 år
Är du under 24 år och ska teckna bilförsäkring minskar valmöjligheterna. Flera försäkringsbolag, däribland Moderna Försäkringar och Netviq, tillåter nämligen bara personer som är över 24 år att teckna bilförsäkring. Alternativ finns dock för dig som är yngre, även om de – som sagt – är betydligt färre. Några av de är, bland andra, Trygg-Hansa och Folksam.