Bilförsäkring pris

Att säga vad just din bilförsäkring kommer att kosta är mer eller mindre omöjligt utan att veta några grundläggande uppgifter. Bostadsort, bilmärke och ålder är några av faktorerna som avgör en bilförsäkrings kostnad.

Men vi ska försöka ge dig ett riktmärke. Äger du en Volvo V70, bor i en medelstor stad och har fyllt 30 år kan du räkna med att få betala 5-7000 kr per år vid tecknande av en helförsäkring. Detta är dock bara ett riktmärke – just din bilförsäkring kan komma att kosta minst det dubbla eller tvärtom. Val av försäkringsbolag påverkar självklart också priset.

Kör du en bil med många hästkrafter får du med största sannolikhet betala extra för din bilförsäkring. Statistiken säger nämligen att bilar med starka motorer är inblandade i fler olyckor jämfört med ”vanliga” fordon. Är din bil av högt värde kan du också räkna med en dyrare försäkringspremien på grund av den en ökande stöldrisken.

Har du under flera år i rad lyckats undvika att vara med i en trafikolycka sänks din försäkringspremie. Efter sex år utan skador har du kommit upp i maximal rabatt. Med andra ord lönar det sig att köra defensivt och undvika skador.

Prisvärda försäkringsbolag
Det finns i dag en mängd olika försäkringsbolag som erbjuder attraktiva och prisvärda bilförsäkringar. Moderna Försäkringar är ett av dem. Moderna är specialiserade på just bilförsäkringar och är generellt sett mycket omtyckta. De har ingen självrisk vid kollision med djur och vid skada får du själv bestämma verkstad du vill använda dig av. Om du tecknar en boendeförsäkring hos Moderna får du 10% rabatt på bilförsäkringen.

Netviq är ett annat bolag som kan vara värt att kolla upp. De erbjuder visserligen bara personer över 24 år möjligheten att teckna bilförsäkring, men samtidigt är deras erbjudanden mycket lockande. Eller vad sägs om att bestämma din egen självrisk? Välj en hög självrisk och få en lägre försäkringspremie. En bra idé om du kör lugnt och inte tvingas utnyttja försäkringen titt som tätt.