Att tänka på vid bilköp

Är det dags att byta bil? Många tycker att det är spännande och kul att byta bil, medan andra har en helt annan syn. Det finns faktiskt dem som går allt för att undvika att köpa ny bil. Men oavsett om du tycker att det är roligt eller inte att byta bil finns det en del som du bör tänka på. I denna artikel har vi tänkt ta upp de viktigaste punkterna för att just din bilaffär ska bli så lyckad som möjligt.

  • Välj rätt typ av bil
    Innan du slår till ska du se till att du har full koll på vad det är du köper. Det är inte kul att betala 300 000 kronor för en ny bil och sedan gå och vara missnöjd i flera år. Därför ska du åka runt och kika på bilar hos så många bilhandlare som möjligt. Bara för att du har kört Volvo i 30 år behöver du inte envisas med att bara åka till den lokala Volvoförsäljaren. Varför inte ge andra märken och modeller en chans?
  • Ta hjälp av en bilhandlare
    Har du en gammal bil som du behöver göra dig av med? Fråga bilhandlaren som du har tänkt att köpa din nya bil hos om det är möjligt att byta in den. Visserligen får du i de flesta fall inte lika mycket betalt jämfört med om du skulle ha sålt bilen på Blocket eller liknande, men du är fri från eventuella problem. Om bilen skulle braka ihop kort efter att den fått en ny ägare är det bilhandlaren som står för hela kalaset.
  • Provkör!
    En bil kan verka helt perfekt till utseendet, men det är väl inte det som är det viktigaste? Se till att provkör bilen som du har tänkt att köpa, gärna när det råder olika väglag. En bil kan nämligen uppföra sig väldigt annorlunda beroende på vilket väglag som råder. Visserligen kan det vara svårt att hitta en vinterväg under sommaren, men har du möjlighet så tveka inte att ta den! Kanske kan du hyra in dig på en halkbana i närheten.
This entry was posted in Blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.